Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
UWAGA! NIE PODAJĘ ILOŚCI PORCJI BO W TYM PRZEPISIE TO JEST CAŁKOWICIE NIEPOTRZEBNE - TO TYLKO ZALEŻY OD PRZYGOTOWUJĄCEGO POTRAWĘ.
Suszone kapelusze grzybów namoczyć, dzień przed gotowaniem.
Następnego dnia odcedzić i gotować (10-15 minut) z dodatkiem ziarenek smaku.
Po ugotowaniu grzyby należy odcedzić, ale tak żeby już nie było na nich przypraw z "Ziarenek Smaku”.
Odsączone grzyby obtoczyć w mące i smażyć na oleju (tylko do lekko złotego koloru). Najlepiej smakują na ciepło, ale i zimne są wyborne.
Podawać z pieczywem.